Demokrat aday Harris'in topladığı bağış 540 milyon dolara ulaştı

ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, 21 Temmuz'dan bu yana devam eden seçim kampanyasında, 540 milyon dolar bağış topladı.ABD Başkan yardımcısı ve seçim adayı Kamala Harris'in kampanya başkanı Jen O'Malley Dillon, Demokrat Partinin Şikago kentinde düzenlenen kongrenin ardından açıklama yaptı.The Hill gazetesinin aktardığına göre Dillon, Harris’in dört gün süren kongre boyunca topladığı bağış miktarının 82 milyon dolar artarak toplam 540 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Bağışçı sayısında ciddi artış yaşandığını belirten Dillon, kongrenin başlamasından bu yana 200 bin yeni gönüllünün de kampanyaya kayıt yaptırdığını ifade etti.Dillon, bağışların üçte birinin ilk kez bağışta bulunan kişilerden oluştuğunu, en çok bağış yapan meslek gruplarının başında ise öğretmenler ve hemşirelerin geldiğini dile getirdi.Harris, 5 Kasım'daki ABD seçimlerinde Donald Trump'la yarışacak. ABD'nin Şikago kentinde 19-22 Ağustos'ta Demokrat Parti Kongresi düzenlenmişti. Başkan Joe Biden'ın, adaylıktan çekilmesinin ardından aday olduğu açıklanan Harris, 24 saatte 81 milyon dolar bağış toplamış ve bu, bir günde ulaşılan en yüksek bağış miktarı olarak kayıtlara geçmişti.

Demokrat aday Harris'in topladığı bağış 540 milyon dolara ulaştı
Demokrat aday Harris'in topladığı bağış 540 milyon dolara ulaştı

ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, 21 Temmuz'dan bu yana devam eden seçim kampanyasında, 540 milyon dolar bağış topladı.

ABD Başkan yardımcısı ve seçim adayı Kamala Harris'in kampanya başkanı Jen O'Malley Dillon, Demokrat Partinin Şikago kentinde düzenlenen kongrenin ardından açıklama yaptı.

The Hill gazetesinin aktardığına göre Dillon, Harris’in dört gün süren kongre boyunca topladığı bağış miktarının 82 milyon dolar artarak toplam 540 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Bağışçı sayısında ciddi artış yaşandığını belirten Dillon, kongrenin başlamasından bu yana 200 bin yeni gönüllünün de kampanyaya kayıt yaptırdığını ifade etti.

Dillon, bağışların üçte birinin ilk kez bağışta bulunan kişilerden oluştuğunu, en çok bağış yapan meslek gruplarının başında ise öğretmenler ve hemşirelerin geldiğini dile getirdi.

Harris, 5 Kasım'daki ABD seçimlerinde Donald Trump'la yarışacak. ABD'nin Şikago kentinde 19-22 Ağustos'ta Demokrat Parti Kongresi düzenlenmişti. Başkan Joe Biden'ın, adaylıktan çekilmesinin ardından aday olduğu açıklanan Harris, 24 saatte 81 milyon dolar bağış toplamış ve bu, bir günde ulaşılan en yüksek bağış miktarı olarak kayıtlara geçmişti.