İlk duruşmada tahliye edilen Cherokee çetesi üyeleri kaçtı, HSK soruşturma başlattı

Uluslararası bir uyuşturucu çetesine yönelik İstanbul’da görülen davada 15 sanığın tahliyesine karar verildi. Savcı tutukluluk hallerinin devamını talep etmişti. Mahkeme bu talebi yerinde bulmadı. Tahliye edilen sanıklardan 7’si firar edince Hakimler ve Savcılar kurulu soruşturma başlattı.Savcı tutuklama talep etti, hakim tahliye kararı verdi. 7 sanık firar edince Hakimler ve Savcılar Kurulu soruşturma başlattı.Şüpheliler, Güney Amerika-Avrupa hattındaki en büyük uyuşturucu çetelerinden “Cherokee” çetesine yönelik düzenlenen operasyonda yakalandı.İstanbul’da düzenlenen baskınlarda 51 zanlı yakalandı, dava açıldı. Aralarında çetenin Türkiye ayağının elebaşı olduğu öne sürülen Abdullah Alp Üstün ve Hollanda’daki çete liderinin kardeşinin de bulunduğu sanıklar hakim karşısına çıktı.İlk duruşma gece 02.30’a kadar sürdü. Duruşma savcısı tüm sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme ise 15 sanığın tahliyesine karar verdi. Başsavcılık bu karar itiraz etti. Bir üst mahkeme tahliyelerden 5 gün sonra 7 sanığın yeniden tutuklanmasına karar verdi. Ancak sanıkların bu süre zarfında firar ettiği ortaya çıktı.Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, kara para aklanmasına yönelik MASAK raporu bulunmasına rağmen tahliye kararı veren mahkeme hakkında soruşturma izni verdi. Teftiş Kurulu konunun araştırılması için müfettiş görevlendirdi. Soruşturmanın seyri müfettiş raporuna göre belirlenecek.

İlk duruşmada tahliye edilen Cherokee çetesi üyeleri kaçtı, HSK soruşturma başlattı
İlk duruşmada tahliye edilen Cherokee çetesi üyeleri kaçtı, HSK soruşturma başlattı

Uluslararası bir uyuşturucu çetesine yönelik İstanbul’da görülen davada 15 sanığın tahliyesine karar verildi. Savcı tutukluluk hallerinin devamını talep etmişti. Mahkeme bu talebi yerinde bulmadı. Tahliye edilen sanıklardan 7’si firar edince Hakimler ve Savcılar kurulu soruşturma başlattı.

Savcı tutuklama talep etti, hakim tahliye kararı verdi. 7 sanık firar edince Hakimler ve Savcılar Kurulu soruşturma başlattı.
Şüpheliler, Güney Amerika-Avrupa hattındaki en büyük uyuşturucu çetelerinden “Cherokee” çetesine yönelik düzenlenen operasyonda yakalandı.
İstanbul’da düzenlenen baskınlarda 51 zanlı yakalandı, dava açıldı. Aralarında çetenin Türkiye ayağının elebaşı olduğu öne sürülen Abdullah Alp Üstün ve Hollanda’daki çete liderinin kardeşinin de bulunduğu sanıklar hakim karşısına çıktı.
İlk duruşma gece 02.30’a kadar sürdü. Duruşma savcısı tüm sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme ise 15 sanığın tahliyesine karar verdi. Başsavcılık bu karar itiraz etti. Bir üst mahkeme tahliyelerden 5 gün sonra 7 sanığın yeniden tutuklanmasına karar verdi. Ancak sanıkların bu süre zarfında firar ettiği ortaya çıktı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, kara para aklanmasına yönelik MASAK raporu bulunmasına rağmen tahliye kararı veren mahkeme hakkında soruşturma izni verdi. Teftiş Kurulu konunun araştırılması için müfettiş görevlendirdi. Soruşturmanın seyri müfettiş raporuna göre belirlenecek.