İki ilde orman yangını: Muğla’da alevler rüzgarla büyüdü, karayolu trafiğe kapatıldı

Alevlerle mücadele sürüyor. Muğla ve Antalya’dan orman yangını haberleri geldi. Muğla’daki yangın, sert esen rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevlerin ulaştığı Yerkesik-Akbük yolu trafiğe kapatılırken yangın kısmen kontrol altına alındı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor. Antalya'nın Kumluca ilçesindeki orman yangını ise kontrol altına alındı.Antalya ve Muğla'dan orman yangını haberleri geldi.Denizova Mahallesi Sarnıç mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle dün öğle saatlerinde çıkan yangın devam ediyor.Yangın, Sarnıç, Bağyaka ve Akbük mahalleleri arasında etkili oluyor.Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, beraberindeki Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ve Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür ile yangına müdahale eden ekipleri yerinde koordine etti.Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte söndürme çalışmalarına çok sayıda takviye uçak ve helikopter yeniden destek vermeye başladı.Arazinin büyük bölümünün sarp ve kayalık olması nedeniyle söndürme çalışmalarında hava araçları büyük rol oynuyor.Akbıyık, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdiğini dile getirdi. Ekiplere vatandaşlar da traktörlerinin arkasına taktıkları su tankerleriyle destek veriyor.Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına yakın mahallelerde bulunan camilerden yapılan duyurularla vatandaşların su tankerlerini doldurarak, yangın bölgesine gitmeleri ve ekiplere destek vermesi isteniyor. Son gelen bilgiye göre ise yangın kısmen kontrol altına alındı.Antalya’nın Kumluca ilçesinden de yangın haberi geldi. Kumluca’ya bağlı yaklaşık bin 600 rakımlı Kuzca Mahallesi Ayıbeleni mevkisindeki ormandan sabah saatlerinde duman yükseldiğini görenler, durumu 177 Orman Yangın İhbar Hattı’na bildirdi. Kara ulaşımının güç olduğu bölgeye ilk etapta yangın söndürme helikopteri sevk edildi.Karadan müdahalenin güçlükle yapılabildiği bölgeye 4 uçak, 2 helikopter, 5 arazöz ve 1 su tankeri sevk edildi. Bölgenin sarp kayalık ve dağlık olması söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Gece boyu süren çalışmalar sonrasında yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.Yangının önceki gece etkili olan yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu çıktığı, sabah saatlerinde yayıldığı üzerinde duruluyor.Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

İki ilde orman yangını: Muğla’da alevler rüzgarla büyüdü, karayolu trafiğe kapatıldı
İki ilde orman yangını: Muğla’da alevler rüzgarla büyüdü, karayolu trafiğe kapatıldı

Alevlerle mücadele sürüyor. Muğla ve Antalya’dan orman yangını haberleri geldi. Muğla’daki yangın, sert esen rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevlerin ulaştığı Yerkesik-Akbük yolu trafiğe kapatılırken yangın kısmen kontrol altına alındı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor. Antalya'nın Kumluca ilçesindeki orman yangını ise kontrol altına alındı.

Antalya ve Muğla'dan orman yangını haberleri geldi.
Denizova Mahallesi Sarnıç mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle dün öğle saatlerinde çıkan yangın devam ediyor.Yangın, Sarnıç, Bağyaka ve Akbük mahalleleri arasında etkili oluyor.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, beraberindeki Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ve Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür ile yangına müdahale eden ekipleri yerinde koordine etti.
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte söndürme çalışmalarına çok sayıda takviye uçak ve helikopter yeniden destek vermeye başladı.
Arazinin büyük bölümünün sarp ve kayalık olması nedeniyle söndürme çalışmalarında hava araçları büyük rol oynuyor.
Akbıyık, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdiğini dile getirdi. Ekiplere vatandaşlar da traktörlerinin arkasına taktıkları su tankerleriyle destek veriyor.
Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına yakın mahallelerde bulunan camilerden yapılan duyurularla vatandaşların su tankerlerini doldurarak, yangın bölgesine gitmeleri ve ekiplere destek vermesi isteniyor. Son gelen bilgiye göre ise yangın kısmen kontrol altına alındı.
Antalya’nın Kumluca ilçesinden de yangın haberi geldi. Kumluca’ya bağlı yaklaşık bin 600 rakımlı Kuzca Mahallesi Ayıbeleni mevkisindeki ormandan sabah saatlerinde duman yükseldiğini görenler, durumu 177 Orman Yangın İhbar Hattı’na bildirdi. Kara ulaşımının güç olduğu bölgeye ilk etapta yangın söndürme helikopteri sevk edildi.
Karadan müdahalenin güçlükle yapılabildiği bölgeye 4 uçak, 2 helikopter, 5 arazöz ve 1 su tankeri sevk edildi. Bölgenin sarp kayalık ve dağlık olması söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Gece boyu süren çalışmalar sonrasında yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.Yangının önceki gece etkili olan yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu çıktığı, sabah saatlerinde yayıldığı üzerinde duruluyor.Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.