Ege usulü enginar dolması nasıl yapılır? İşte enginar dolması malzemeleri ve tarifi

Enginar dolması, Ege Bölgesi'nin en çok sevilen ve tüketilen lezzetlerinden biri. Tadıyla olduğu kadar görünüşüyle de iştah açan enginar dolmasını püf noktalara dikkat ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, Ege usulü enginar dolması nasıl yapılır?Ege Bölgesi'nde yetişen enginar, bölge mutfağında en çok çeşidi yapılan sebzelerden biridir. Zeytinyağlı enginar, kuzu etli enginar, iç baklalı enginar, taze baklalı enginar, enginar kızartması, enginar dolması, enginarlı pilav bunlara örnek olarak verilebilir. Peki, Bölge'nin popüler lezzeti enginar dolması nasıl yapılır?Enginar Dolması Malzemeleri Nelerdir? 5 adet enginar göbeği 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 3 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 4-5 adet soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu 1 demet maydanoz ½ demet nane yada 1 yemek kaşığı nane şeker tuz Enginar Dolması Nasıl Hazırlanır? Pirinç sıcak su ile ıslatılıp 15 dakika dinlendirilir, bir tencereye dolma fıstığı konup zeytinyağında pembeleştirilir. İnce doğranan soğan eklenir ve sotelenir, pirinç süzüldükten sonra soğana katılır ve 5 dakika kavrulur. Tuz, şeker, kuş üzümü ve sıcak su konarak kısık ateşte suyu kalmayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınan pirinç soğutulur ve maydanoz, dereotu, nane ilave edilir ve iyice karıştırılır. Diğer tarafta enginar göbekleri limonlu suda 10 dakika haşlanır ve bir tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan pirinç harcı enginar göbeklerine doldurulur. Sıcak su, limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı tepsiye konur. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve 15 dakika pişirilir. Enginarlar yumuşayınca ateşten alınır ve soğutulur. Dolmalar servis tabağına alınarak soğuk servis edilir.

Ege usulü enginar dolması nasıl yapılır? İşte enginar dolması malzemeleri ve tarifi
Ege usulü enginar dolması nasıl yapılır? İşte enginar dolması malzemeleri ve tarifi

Enginar dolması, Ege Bölgesi'nin en çok sevilen ve tüketilen lezzetlerinden biri. Tadıyla olduğu kadar görünüşüyle de iştah açan enginar dolmasını püf noktalara dikkat ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, Ege usulü enginar dolması nasıl yapılır?

Ege Bölgesi'nde yetişen enginar, bölge mutfağında en çok çeşidi yapılan sebzelerden biridir. Zeytinyağlı enginar, kuzu etli enginar, iç baklalı enginar, taze baklalı enginar, enginar kızartması, enginar dolması, enginarlı pilav bunlara örnek olarak verilebilir. Peki, Bölge'nin popüler lezzeti enginar dolması nasıl yapılır?

Enginar Dolması Malzemeleri Nelerdir? 5 adet enginar göbeği 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 3 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 4-5 adet soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu 1 demet maydanoz ½ demet nane yada 1 yemek kaşığı nane şeker tuz Enginar Dolması Nasıl Hazırlanır? Pirinç sıcak su ile ıslatılıp 15 dakika dinlendirilir, bir tencereye dolma fıstığı konup zeytinyağında pembeleştirilir. İnce doğranan soğan eklenir ve sotelenir, pirinç süzüldükten sonra soğana katılır ve 5 dakika kavrulur. Tuz, şeker, kuş üzümü ve sıcak su konarak kısık ateşte suyu kalmayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınan pirinç soğutulur ve maydanoz, dereotu, nane ilave edilir ve iyice karıştırılır. Diğer tarafta enginar göbekleri limonlu suda 10 dakika haşlanır ve bir tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan pirinç harcı enginar göbeklerine doldurulur. Sıcak su, limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı tepsiye konur. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve 15 dakika pişirilir. Enginarlar yumuşayınca ateşten alınır ve soğutulur. Dolmalar servis tabağına alınarak soğuk servis edilir.